De fyra elementen, del 1 av 2

Vilket element är du, jord, eld, luft eller vatten? Vad behöver varje element för att leva i känslan av att må bra? Hur vet man vilket element man tillhör?

Elementen kopplas till våra stjärntecken enligt följande:
Vatten: Kräfta, Fisk och Skorpion
Jord: Oxe, Jungfru och Stenbock
Eld: Vädur, Lejon och Skytt
Luft: Vattuman, Tvilling och Våg

Om du är född på gränsen mellan två tecken så påverkas du av båda elementen. Du får räkna med påverkan från element som finns plus/minus fem dagar från din födelsedag.

Vatten står för våra känslor, människor med detta element är ofta känslomänniskor, de kan vara kreativa, skapande och konstnärliga. De kan om de inte får utlopp för sina känslor bli introverta, grubblande och uppfattas som att de lever i sin egen värld. De kan också vara allt från den stilla rinnande bäcken till en eldsprutande vulkan, de lever helt i sina känslor. Men om du ger en människa med detta element utrymme för sin känslor så kommer du att få mångfalt tillbaka.

Jord står för det materiella och fysiska. Jordmänniskor är grundade, lugna och låter saker och ting få ta sin tid. De arbetar långsiktigt och målmedvetet, och kan många gånger hittas i toppen bland företagsledare, entreprenörer och egenföretagare. En jordmänniska skapar utifrån de förutsättningar som ges och kan ibland framstå som en tusenkonstnär. En jordmänniska tycker inte om oväntade överraskningar och kan i en miljö som är mycket oförutsägbar drabbas av sjukdom och utbrändhet. Så låt jordmänniskan arbeta målmedvetet min sin långsiktighet, så kan du vara garanterad ett toppenresultat, även om det tar tid.

Eld står för energi och dramatik, människor med detta element kan vara impulsiva och kvicka. De vill gärna vara fria att göra vad som faller dem in för stunden. Människor med andra element kan se eldmänniskan som både spännande och skrämmande. Samhällets ekorrhjul är inget för en person med elementet eld, då kan elden och energin hos den personen kvävas och slockna helt. En eldmänniska i balans kan vara en god tillgång som får saker att hända och driver utvecklingen framåt.

Luft står för våra tankar, människor med detta element lever mycket i sitt huvud. De kan vara lösningsfokuserade och har hela tiden något som de funderar över. De befinner sig gärna i omväxlande och stimulerande miljöer där deras element kan få utlopp i många tankar och kreativa lösningar. Många människor med luft som sitt element är ofta nyfikna, sociala och samarbetsvilliga. En torftig och monoton miljö är helt förödande för en luftmänniska som då kommer att känna sig helt kvävd. Använd istället luftmänniskans kreativitet och idérikedom till att diskutera och lösa olika problem som uppstår, då får luftmänniskan sin stimulans.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd i just din personliga utveckling så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *