Vägen till lyckan…

Har du hört talas om ”den svenska avundsjukan”? Det är ett begrepp som jag inte förstår mig på, gör du?

Är det någon form av kollektiv känsla, ett allmänt vedertagande att så ska det vara? Ska vi ständigt gå runt och vara avundsjuka på någon eller något som att vi aldrig kan bli nöjda?

Är avundsjukan en berikande känsla?
Knappast, det är en destruktiv känsla som får oss att känna ett mindre värde, självkänslan krymper, vi duger inte som vi är och så vidare.

Du kan aldrig nå vägen till lyckan och friheten genom att känna avund gentemot någon annan.

Kom ihåg att lyckan inte sitter i prylar och grejer, lyckan är någon som kommer inifrån.

Men när du matar din känsla av avund så är det ofta det ytliga som är upprinnelsen till avundsjukan. Du kan se vad en annan person äger eller presterar, men du kan inte se vad personen själv känner på insidan.

Hur många människor tror du inte var avundsjuka på Avicii, och då var det inte hans mående. Ingen verkade se det.

Så fundera istället över vad som gör dig lycklig och fyll ditt liv med det som gör att du mår bra. Det behöver inte alltid vara så komplicerat, ibland räcker det med lite egen tid och en bra bok.

Mata den känsla som du vill ska växa, ju mer näring du ger en känsla ju större blir den. Så mata din känsla av lycka och inre tillfredsställelse och svält bort de destruktiva känslor som annars äter upp dig från insidan.

Njut av sommaren och solens värmande strålar.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *