Under ytan

Vem är du under ytan? Är du samma person under ytan som på ytan? Vem vill du vara, vem vill du upplevas som? Uppvisar du de sidor som du vill att andra ska se?

Frågorna kan göras många, och kan vara nog så viktiga att ställa till sig själv.

Ibland upplever vi att vi blir missförstådda av omgivningen, och ibland upplever vi att vi inte förstår oss på omgivningen. Det finns inget rätt eller fel i det. Alla ha vi vår egen sanning och vår egen upplevelse av det som sker och vad som sägs.

Men om du ofta hamnar i situationer där du känner att det uppstår missförstånd så kan känslan hos dig säker bli att du känner dig obetydlig, missbedömd, värdelös o s v. Du kanske till och med upplever att det är ett mönster i ditt liv som återkommer.

Den sidan, när man känner sig liten och obetydlig, den vill man ju inte visa utåt. Så vem är du där inne och vem vill du ska synas utåt?

Du kan som bekant inte förändra din omgivning om du inte börjar med förändring hos dig själv.

Vem vill du att andra ska se, hur vill du att andra ska uppfatta dig? Är det dags att bryta det där beteendemönstret som inte fungerar?

Att bryta ett mönster är en process. Först behöver du bli medveten om ditt eget mönster. När stöter du på motgång eller blir missförstådd? Kan du se när det upprepas?

När du blir medveten om ditt mönster så behöver du bearbeta det i din tanke. Du behöver bestämma dig för vad du ska förändra och hur du tänker göra. Vilka strategier kan fungera för dig?

Du kanske behöver prova på olika sätt. Oftast är det bättre att prova en eller ett par nya strategier, annars kan det börjar kännas för jobbigt att förändra sig och då faller du lätt tillbaka i det gamla.

Meningen är ju att du ska känna att du blir starkare som person och växa i din självkänsla.

När du har bestämt dig i tanken är det dags att börja agera. Agera utifrån de strategier som du har bestämt med dig själv och jag lovar att du kommer att förändra din omgivning. Men som med allt annat måste du ha tålamod.

Tålamod både med dig själv och med din omgivning. När du tappar fokus återgå till din ursprungsfråga. Vem vill du vara, hur vill du uppfattas av din omgivning? Se det som ditt mål och känn hur du blir starkare för varje motgång som du faktiskt kan bemästra med de strategier som du prövar.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *