Lagom är bäst

Hjärnan älskar glädjerus, det känns i hela kroppen när dopaminnivåerna stiger. Det är därför man gärna stoppar i sig en extra chokladbit, bara för att hjärnan blir glad.

I dagens samhälle kan vi höja dopaminnivåerna i kroppen genom bekräftelse på sociala medier. Ju fler gilla markeringar och ju mer bekräftelse hjärnan registrerar ju större blir glädjeruset.

Eftersom hjärnan hela tiden vill ha mer så uppstår ett beroende, vilket gör att fler och fler av oss har svårt att slita oss från våra mobiltelefoner. Men precis som alla andra missbruk eller beroenden så är hjärnan mer lättpåverkad och lättlurad medan vi växer.

Dagens barn och ungdomar växer upp i en miljö där ”gilla” är en del av livet, där allt som syns på nätet blir till en sanning trots att det är både filter och fotoshop som ligger bakom bilderna som syns.

När dessa barn plötsligt en dag blivit vuxna och ska ut i ett arbetsliv där sanningen är en helt annan än det glamorösa liv som kanske visades online, då kan livet bli tufft för vår framtida vuxengeneration.

Visst ska vi fortsätta att ge hjärnan lyckorus, men när livet är roligt hela tiden blir hjärnan avtrubbad och kräver hela tiden nya roligheter. Det är därför viktigt att koppla bort och koppla ifrån mellan varven, både för vuxna och barn. Så precis som med allt annat, lagom är bäst.

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *