Att vara tillräcklig

Har du någon gång fått dåligt samvete och känt dig otillräcklig? Jag misstänker att du känner igen den känslan. Men vad för gott leder den med sig…inte mycket.

Att fara runt som en skållad råtta, kanske ännu mer nu när det närmar sig jul, det gör ingen lycklig. Du kanske tänker att det ska bli så bra som möjligt för alla andra, du fixar, donar och grejar, allt för alla som finns i ditt liv. Men oj du glömde bort en person, dig själv.

Troligen har du inte dåligt samvete för att du har glömt dig själv, det är större risk att du har dåligt samvete för att du inte har hunnit städa eller ta reda på disken. Men städet eller disken skuldbelägger inte dig, det gör du så bra själv.

Ibland måste man bara inse att bara vara är tillräckligt. Fundera på vad som är det viktigaste nu inför julen. Är det att du har städat tillräckligt, pyntat halvt ihjäl dig, granen är rak och ståtlig, julklapparna är snyggt inslagna, köttbullarna är tillräckligt runda, bordet är snyggt dukat, eller att bara få vara och umgås med nära och kära?

När du flänger runt för att skapa den där magiska och underbara julkänslan så uppstår bara en känsla av stress och otillräcklighet. Hur ska du räcka till åt allt och alla? Då kommer det dåliga samvetet, och som ett brev på posten ofta ett dåligt humör som sprider sig som en soteld över alla som råkar komma i vägen för skapandet av julefriden.

Är det första året det händer eller är det kanske ett mönster? Är det ett mönster som du tycker om eller är det dags att bryta för att äntligen hitta den där önskade julefriden?

Om du gör som du alltid har gjort så kommer ingen förändring att ske, det kräver att du faktiskt vill göra en förändring och sen utföra den. Du kanske kan prioritera bort vissa saker. Hur viktig är själva dukningen egentligen? Lägger barnen ens märke till över hur vackert du har dukat? Kan du kanske delegera bort vissa sysslor, du behöver ju inte göra allt själv. Släpp kontrollen över något område och lita till att den personen som får uppgiften fullföljer den, utan att du hänger över axeln och kollar läget.

Inse att ”enough is enough”. Julen är ingen tävling, lunga ner dig andas och njut istället av att bara vara. När du landar kommer alla omkring dig må så mycket bättre och även du. Du slipper det dåliga samvetet och otillräckligheten, dessutom så infinner sig julefriden utan att du jagar den. Du är tillräcklig!

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *