Rutiner på gott och ont

Hösten närmar sig med skolstarter och semesteravslut. ”Skönt att komma in i rutinerna igen”, säger en del. Men varför är det ett uttryck som vi gärna väljer?

Jo, det är för att rutiner är detsamma som trygghet. När saker och ting går på rutin då vet vi vad vi kan förvänta oss, överraskningarna är få och vi känner en trygghet i att ha en förutsägbar tillvaro.

Men är det utvecklande med rutin? Nej, inte mycket!

Så samtidigt som vi tycker att rutiner ska råda känner vi oss kanske hämmade i vår utveckling då livet går på slentrian.

När jag möter och pratar med olika människor så utkristalliserar sig två stora områden i livet som känns extra viktiga. Det ena är trygghet – en stabil grund, hem, jobb, familj o s v, och det andra är självförverkligande – frihet, spänning, självständighet, spontanitet o s v.

Men det svåra är oftast att få dessa båda delar att fungera tillsammans. Många gånger vill man både ha och äta kakan samtidigt, vilket alla förstår är omöjligt.

Det betyder att man först och främst behöver komma till en överenskommelse med sig själv. Följande frågor kan då vara bra att ställa till sig själv:

  • Vad är viktigt?
  • Vad har jag för dröm?
  • Vad vill jag ha?
  • Varför vill jag ha det?
  • Vad är jag beredd att offra?
  • Vad är jag beredd att satsa?

Det handlar helt enkelt om att skapa balans i sitt liv utifrån de förutsättningar som man har och som man skapar omkring sig.

Det viktiga är dock att tro på sig själv och göra sina val utifrån sitt hjärta.

När du är tillräckligt trygg i ditt liv kommer också möjligheterna till självförverkligande utan hinder.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *