Lyckad eller lycklig?

Smaka lite på orden, lyckad och lycklig. Är det skillnad eller smakar de lika? Om det är skillnad, vilket smakar i så fall bäst och varför?

Om du tänker efter, vad känns bäst och vilket känns viktigast i ditt liv? Är det viktigast att vara lyckad eller att vara lycklig? Vad är skillnaden?

Lyckad är ett utanpå-ord, det är något som finns utanför dig. Att vara lyckad ligger i betraktarens ögon. Du kanske tycker att någon är lyckad för att personen har ett visst yrke eller har lyckats med någon speciell prestation, men det innebär inte att personen själv känner sig lyckad.

I dagens samhälle kan du lätt luras att tro att andra människor är både mer lyckade och lyckliga än du, eftersom de bilder som visas på sociala medier ofta visar på ett ”lyckat och lyckligt” liv.

Till skillnad från lyckad så är lyckligt något som du känner inombords. Att vara lycklig är något som stärker dig djupt i själen, ökar ditt välbefinnande och stärker din självkänsla. När du är lycklig fylls hela du av inre harmoni, tillfredsställelse och en känsla av att må bra.

Du kan själv stärka din känsla av att vara lycklig. När du gör val utifrån ditt hjärta så ökar ditt välbefinnande och din känsla av lycka. Det kan i en förlängning leda till att du både känner dig lycklig och samtidigt får dig att känna att du är lyckad.

Det innebär med andra ord att det ena inte behöver utesluta det andra. Men det är det inre välbefinnandet, känslan av att vara lycklig som bär dig genom livet och får dig att bli en starkare människa.

I mina ögon är en lyckad människa en person som har hittat rätt i livet och känner sig lycklig i det liv som han eller hon själv har skapat.

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *