Vägen framåt

Har du någon gång känt dig vilse i livet? Du kanske önskat att någon bara kunde tala om för dig i vilken riktning du ska gå för att allt ska kännas bra, och sen puttat på dig så du verkligen kom framåt.

Många gånger är det lättare att se andra människors lycka och framgång, som att man själv blivit bortglömd. Hur gör de egentligen?

Tänk om det vore så enkelt att det bara fanns en lösning, en Quick fix, för alla bekymmer. Det hade varit smidigt.

Nu ser ju inte livet ut på det viset, men man kan alltid önska, för rätt som det är så dyker det upp något i ditt liv som gör att du på ett eller annat vis tar dig vidare. Ibland går det snabbt och ibland tar det en väldig tid.

Om du skulle vilja skynda på förändringsprocessen i ditt liv så måste du vara beredd att jobba med dig själv. Alla är vi unika, vi har olika bagage och erfarenheter med oss från livets resa. Det är därför som det inte finns någon generell Quick fix.

För att komma framåt i din förändringsprocess så behöver du lära hjärnan att fokusera på det positiva istället för det negativa. Se möjligheterna, välj bort hindren och fokusera på målet.

Ta en stund varje dag, t ex inför sängdags, då du tänker igenom några frågor som du ställer till dig själv. Det kan vara klokt att skriva, då kan du lättare gå tillbaka längre fram och se dina egna tankar.

Frågorna som du ställer till dig själv ska vara av positiv art, tex:

  • Vad var det bästa som jag har gjort idag?
  • Vad är jag mest nöjd med från idag?
  • Hur skulle dagen sett ut om jag levde mitt drömliv?
  • Vad är mitt mål, vart vill jag nå i livet?
  • Vad har jag gjort idag för att komma ett steg närmare mitt mål?
  • Vilka resurser har jag ?
  • Vilka människor har jag omkring mig som jag kan ta stöd eller hjälp av?

Genom att träna hjärnan i att tänka positivt, att formulera de saker som du faktiskt har gjort och som du är nöjd med, då kommer förändringen lättar. Du blir mer medveten om dina tankar och dina egna handlingar. Medvetenheten gör att det blir tydligare för dig vart du befinner dig i livet, vart du vill och hur du ska ta dig dit.

Fortsätt vägen framåt mot dina personliga mål, se möjligheterna och ta hjälp när du behöver det.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *