Hemligheten ligger i att acceptera sig själv

Hemligheten för både en god självkänsla och för ett fungerande förhållande ligger i att kunna vara nöjd och accepterande. Med accepterande menar jag både att kunna acceptera dig själv som du är, men även acceptera din partner för vem han eller hon är.

Har du träffat någon person i livet som är nöjd? Nöjd med sitt jobb, nöjd med sitt liv, nöjd med sitt utseende osv. Jag kan räkna dessa nöjda personer som jag har träffat på en hand, de allra flesta har något att beklaga sig över och att vara missnöjda över.

Det görs implantat, förstoringar, tatueringar, piercingar, injektioner, det spelas på casino, hästar, poker osv. i hopp om att nå den där känslan av nöjdhet. Men det är en falsk typ av nöjdhet, den varar för stunden och är snart över, och jakten på att bli nöjd startar igen.

Att vara nöjd handlar om att finna en acceptans i livet. Om du kan acceptera de sidor eller delar av ditt liv som du inte känner dig nöjd med så kommer du också att kunna stärka din självkänsla. Tanken är dock inte att du ska vara liknöjd, för visst kan saker och ting alltid bli bättre, här handlar det om ett förhållande till dig själv.

Om du har svårt att acceptera dig själv för vem du är och hur du ser ut, hur ska du då kunna förvänta dig att din partner ska kunna acceptera både dig och sig själv. Genom att visa på din missnöjdhet så blir det svårt för din partner att kunna leva upp till de brister som du själv tycker att du har. Hur ska din partner kunna känna sig tillräcklig?

Genom att vara missnöjd med dig själv så sänder du ut signaler som säger att ingen duger som den är, även om du inte alls menar så. Men hur ska någon kunna veta vad som är bra eller inte, och i vems ögon då. Vem står för den ultimata sanningen om vad som är rätt eller fel, bra eller dåligt, tillräckligt eller otillräckligt?

Det finns ingen sådan sanning. Så för att stärka både dig själv och din självkänsla, acceptera dig som du är och därigenom bekräfta din partner för vem den är. Försök inte ändra på din partner, låt den person som du blev kär i få vara sin egen person och lär dig acceptera din partners olika sidor.

Önskar du förändring så börja med dig själv, men sänd inte ut dina missnöjessignaler det leder inte till något positivt.

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *