Livet 2.0

Tänk om du kunde ”levla” upp livet till nästa nivå, du vet så där som man gör i ett tv- eller dataspel. Hur skulle ditt liv se ut då, på nästa nivå menar jag?

Jag tänker att det skulle vara lite bättre, lite lättare, lite gladare och mindre bekymmersamt, på det hela taget ”livet 2.0”.

Men som i alla spel måste du först möta bossen i det liv du lever nu, men vem är bossen? Fundera nu, svaret är nära… Den som är bossen i ditt liv är du själv. Det betyder att du behöver övervinna dig själv för att gå vidare i ditt eget ”livs-spel”.

Låter kanske enkelt, och det är ju bra, men det kan vara lite knepigt. Många gånger är vi så fast rotade i vårt förflutna så vi klarar inte av att ta oss loss för att nå nästa nivå, där livet är lite enklare och lite mer okomplicerat.

För att klara av att övervinna dig själv behöver du först fundera på vad du har i livet idag som du inte behöver ha med dig i ”livet 2.0”. Är det saker du inte längre behöver, som du kanske bara samlat på dig och nu ligger de mest och skräpar? Är det människor som suger din kraft och energi, som du hellre klarar dig utan? Är det ditt arbete, du kanske är på fel plats och önskar arbeta med något helt annat eller någon annanstans? Eller är det ditt tankemönster, ditt beteendemönster, ditt inlärda social mönster, ditt ”passa in i samhället-mönster” och alla andra normer och oskrivna regler som format dig genom livet? Vad är det dags att släppa greppet om?

För att kunna övervinna dig själv och gå vidare till nästa nivå måste du städa ur det gamla för att göra plats för det nya.

Nå, vad vill du få in i det nya liv då? När du vet vad du behöver städa bort eller släppa taget om så gör du också plats för det nya att komma in. Fokusera på vad du vill fylla ditt tomrum med istället. Positiva saker som gör att du mår bra.

Så till frågan för att komma vidare, vad behöver du göra just nu för att börja övervinna din gamla boss? Vad kan du göra just nu? Vilket är det första steget du kan ta?

Det är du som är bossen i ditt liv, så bestäm dig för vad du vill och fundera på hur du går vidare. Alternativet är att stanna kvar och vara fast rotad i det förflutna. Det kanske känns både lättast och tryggast. Det är du som är bossen så det är du som bestämmer. Men kom ihåg, förändring kommer inte av sig själv.

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *