Lev livet meningsfullt

Många är vi som ständigt strävar efter och jagar lyckan, men när vi väl får tag på den så är den snabbt över. Man kan säga att lyckan är förgänglig i det långa loppet. Men hur ska man göra då för att få livet glädjerikt och lyckligt?

Felet som vi ofta gör när vi strävar efter lyckan är att vi satsar på den där quick fixen som inte kommer att fungera i längden. Du kanske väljer att shoppa eller spela och känner dig under tiden fullständigt levande och lycklig.

Men känslan av lycka går snart över, du kanske istället till och med känner skuld eller otillräcklighet. Det kan göra att du försöker hitta nya sätt att föda din känsla av lycka, till exempel genom mat, alkohol eller någon annan drog.

Vägarna till den kortvariga lyckan är många, men de kommer inte att leda dig till den glädje som du önskar känna i livet.

Det är nämligen inte lyckan i sig som är svaret. Lyckan är mer som ett tillfälligt känslorus, inte det där livslånga tillståndet av tillfredsställelse som du kanske egentligen önskade.

Det du ska sträva efter är meningsfullhet! Men vad i livet är det då som ger dig meningsfullhet? Det är helt individuellt. Här måste du fråga dig själv vad du tycker om, vad som känns rätt, vad du blir glad av, vad som känns meningsfullt helt enkelt.

När du inser att det är i meningsfullheten den långlivade lyckan ligger, då kommer livet att kunna bli både mer glädjerikt och innehållsrikt.

Det är nämligen meningsfullheten som är det viktiga. Att göra det som du mår bra av och som fyller ditt liv med det som känns bra och rätt för dig, då kommer lyckan automatiskt. Du behöver inte jaga den genom shopping, spel eller droger.

Leta inåt och finn din mening med livet. Är du på rätt plats i livet, där du bor, lever, jobbar osv? Eller behöver du faktiskt ändra inriktning för att finna din meningsfullhet?

Det är bara du som kan förändra ditt liv, gör det som är rätt för dig!

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *