Balans mellan då-nu-sen

Lever du ett balanserat liv? Eller har du kanske fastnat i något som har påverkat dig tidigare i livet, som gör att du lever mer i dåtid än i nutid? Eller du kanske istället jagar efter det som händer sen, du lever mer i framtiden som du ännu inte har sett, men som du har skapat en bild av, vilket kanske skapar både stress och oro i dig.

Det är inte alltid helt lätt att leva sitt liv i balans och många gånger kanske du inte ens förstår varför du känner och upplever som du gör. Men om du kan få förståelse för hur du påverkas av både ditt förflutna och din framtid så kanske du lättare kan tolka dina känslor och samtidigt bli medveten om hur du kan skapa balans i ditt liv.

Det viktiga är att alltid utgå ifrån nuet. Att varje dag försöka hitta till nuet, om så bara för en kort stund gör att livet kommer att kännas enklare och mer balanserat.

I nuet finns inga krav, inga måsten, ingen skuld, ingen skam, bara frid och inre tillfredsställelse. För att hitta till nuet är den enklaste övningen att ta två djupa andetag, enda ner i magen, släppa ner axlarna och bara slappna av, gärna medans du blundar.

Två djupa andetag är inte särskilt kostsamt av din tid, du klarar av det någon gång under dygnet. Genom att fokusera och närvara i dina andetag hamnar du i nuet. Känn känslan, om den så bara är där för en kort sekund, känslan av inre ro och frid, det är nuet.

När du är van att göra denna enkla övning kommer du snabbar till nuet och livet blir mer balanserat. Du kommer att känna känslan av ro och frid längre och längre. Du kan gör övningen så ofta du vill och hinner, den är både effektfull och kraftfull.

En person som lever mer i dåtiden eller i framtiden än i nuet mår ofta dåligt, eftersom inget av dessa är påverkbart i stunden. Du kan skapa din framtid i nuet, men bara genom att vara närvarande i stunden, inte genom att leva forcerat i din tanke.

Ångest, som i dagens samhälle är ett vanligt problem, kommer just av att man lever i det förgångna, man har fastnat i gamla tankemönster och kan inte gå vidare, eller man lever i en okänd framtid som skapar stress och oro, vilket i sin tur skapar ångest eftersom det inte går att springa ifatt framtiden.

Du kommer aldrig att komma fram om du hela tiden bara jagar. Det gäller att inse att du är framme och att allt är här och nu. Genom att fokusera på nuet kan du knyta samman både dåtid och framtid och finna en inre balans och harmoni. När du landar i nuet kommer både du och din omgivning att må bättre. Det leder till en större julefrid för er alla.

Om du känner att du vill ha min personliga vägledning för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *