Självkänsla vs. Självförtroende

Vad är skillnaden mellan självkänsla och självförtroende för dig?

Om du skulle sätta en siffra på din självkänsla på en skala 1-10, där 1 är botten och 10 är toppen, vilken siffra sätter du då?

Vad är det som gör att du sätter just den siffran? Varför är den inte högre? Varför är din inte lägre? Vad skulle krävas för att du skulle kunna kliva upp en siffra högre på skalan för din självkänsla?

Om du skulle sätta en siffra på ditt självförtroende på en skala 1-10, där 1 är botten och 10 är toppen, vilken siffra sätter du då?

Vad är det som gör att du sätter just den siffran? Varför är den inte högre? Varför är din inte lägre? Vad skulle krävas för att du skulle kunna kliva upp en siffra högre på skalan för ditt självförtroende?

Fundera och skriv gärna ner dina tankar för att tydliggöra för dig själv och också för att underlätta om du längre fram vill gå tillbaka och se hur du tänkt tidigare.

Vilket känns viktigast, en stark självkänsla eller ett starkt självförtroende? Vilket mår du bäst av, vilket ger dig inre tillfredsställelse och känslan av att må bra?

Jobba på den delen som du känner är viktigast för dig genom att ta ett steg i taget.

Låt oss till exempel säga att du tycker att din självkänsla är en 4:a. Vad innebär en fyra för dig, hur är självkänslan där? Vad krävs för att den ska bli en 5:a? Vad är skillnaden mellan fyra och fem för dig? Målet är 10, hur är självkänslan då, tänker du?

Skriv ner och jobba stegvis med dig själv, ett litet steg i taget. Det går inte att skynda en sådan process. Ha tålamod, låt det ta tid och var rädd om dig själv.

Jag låter dig starta upp denna process i lugn och ro över Kristi himmelsfärdshelgen, om du vill. Jag återkommer efter helgen med mer stärkande övningar, då vi tar kärleken till hjälp.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd i just din personliga utveckling så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *