Lev livet du önskar…

Vilket liv lever du, det du önskar eller måndag-fredag hela veckan? Är det dags att göra en förändring för att komma vidare mot din inre vision? Här kommer den femte nyckeln till din mentala verktygslåda.

Livet ser olika ut för oss alla, vi har alla olika sanningar och olika inre önskningar och visioner om vårt liv och vår framtid. Det kan till exempel se ut så här:

Livet vi önskar:
Frihet, kravlöshet, äga sin egen tid, kunna bestämma själv, inre frid, välmående, friskhet, sundhet, stryka och glädje.

Livet vi lever:
Krav från andra, förväntningar från omgivning, inrutat, svårt att påverka, stress, oro, trötthet, sjukdom och utbrändhet.

I vilket liv befinner du dig? Varför lever du inte livet du önskar? Svaret är enkelt, du vågar helt enkelt inte lämna den trygghet som du känner igen. Du vet precis hur stressad du kan bli av andras krav och hur trött du blir av detta, men det är tryggt och bra tänker ditt undermedvetna, det är känslor som du känner igen. Med andra ord blir det negativa och ibland destruktiva en trygghet i ditt liv.

Men egentligen vill du ju ha det där livet i frihet, med inre frid, välmående och glädje. Men det betyder att du måste gå utanför din comfortzon och kanske säga upp dig från ditt arbete eller bryta upp ett förhållande eller sälja ditt boende, eller något helt annat som kräver förändring, men som representerar trygghet för dig.

Varför stannar människor till exempel i ett destruktivt förhållande? Jo för att det är tryggt att känna igen de känslor och de mönster som finns i förhållandet. Även om man hatar det så lämnar man det inte för att osäkerheten utanför skrämmer mer. Frihet medför osäkerhet och då är det lättare att välja den falska tryggheten, åter igen.

Men om du ändå känner att nu är det dags att gå vidare, varför gör du inte bara förändringen idag? Förmodligen för att du kanske tänker: ”Vad ska folk säga?” Vi har alla ett socialt arv och en samhällets förväntningar som vi bär runt på. Vi ska passa in i normen, inte gå mot strömmen och leva upp till olika förväntningar inom både karriär och familj. Inte konstigt om man mår dåligt då.

Så om du känner dig redo att kliva ur din comfortzon så kommer nu den femte och sista nyckeln för att ta dig vidare mot din vision.

Den femte nyckeln leder till verktyget ”Mål”. Vad har du för mål i livet? Vad är det första steget du kan ta för att komma närmare ditt mål och din vision?

Skriv ner ditt mål och bestäm dig för när du ska ha nått det, till exempel 31 december 2019. Skriv sedan ner delmål för att nå ditt mål. Du ska skynda långsamt, som ordspråket säger: ”Rom byggdes inte på en dag.”

Vad är ditt första delmål? När ska du ha nått det? Skriv ner datum så du gör som en plan och ett avtal med dig själv. Följ sedan dina delmål fram till ditt mål och fram mot din vision.

Lycka till och fortsätt gärna att följa min blogg för att hitta inre kraft och styrka att komma vidare i ditt liv.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd i just din personliga utveckling så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *