Livets rikedom

Vad motiverar dig? Vad har du för mål och drömmar i livet? För att må bra så behöver du drömma, du behöver även ha mål som motiverar dig i livet. Att uppnå sina mål är livets rikedom.

Ibland behöver vi lära oss att lägga energi på rätt saker. Det är lätt att älta något som har hänt, att fastna i negativa tankar och beteendemönster och fokusera på saker som man inte kan påverka.

Ett sånt beteende leder dock till att man gör slut på sin egen energi, man mår dåligt över situationen, vilket i sin tur kan leda till sömnsvårigheter, depression och sjukdom. När man lägger sin energi på fel saker så hamna man lätt i ett destruktivt beteende och tankemönster.

För att njuta av livets rikedom måste du lära dig när du ska accepter att vissa saker är som de är och istället lägga din energi på sånt som du faktiskt kan påverka.

Om vädret till exempel är grått och trist så kommer det inte att bli bättre för att du beklagar dig över det och tömmer din energi på det som du ändå inte kan påverka, det är bara att acceptera. Precis som du behöver göra om du har en kronisk sjukdom. livet blir inte bättre av en negativ syn.

Om du däremot inte trivs på din arbetsplats så kanske du kan förändra och påverka din situation på olika vis. Du kan exempelvis prata med din chef om det är något som behöver förändras eller du kanske väljer att söka ett annat arbete och sluta där du är nu.

När du väljer att se över din egen livssituation och sätta upp mål som du vill nå och dessutom gör aktiva val för att komma dit du vill, då stärker du ditt inre välmående och din självkänsla.

Livets rikedom innebär att lära sig att acceptera det som inte går att påverka och bli medveten om vad man kan förändra. En kronisk sjukdom måste accepteras, men det betyder inte att man inte kan påverka sin livssituation så att den blir så bra som möjligt.

Vi har alla olika referensramar. Du måste utgå ifrån din och göra dina aktiva val utifrån dina drömmar och mål. När du påverkar ditt liv och din livssituation stärker du din energi och blir en rikare människa.

Om du önskar personlig vägledning för att nå dina mål och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på Framtidsvisions hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *