Älska livet

Vi befinner oss alla på olika platser på livets väg. Jag tror ingen har hittat raksträckan genom livet, och tur är väl det, för tänk hur tråkigt livet hade varit då.

Men vad är det bästa med livet och när älskar du livet som mest? Är det när du ensam sitter på bryggan vid sjökanten, är det när du har fullt med stoj omkring dig från övriga familjen eller är det när du och kompisarna hamnar på en trevlig fest?

Många av oss älskar att shoppa loss, köpa snygga kläder och saker, och ha det fint omkring oss. Att fixa håret eller naglarna på en salong kan medföra den lycka som får oss att älska livet.

Men vad är riktig lycka och vart kommer den ifrån? Kommer den utifrån eller inifrån? Om den kommer utifrån så blir den svår att påverka och vi får fånga den i farten för att hinna med att älska livet. Känslan blir intensiv men kortvarig, som en sockerkick. Känner du igen dig?

Men om lyckan kommer inifrån så betyder det att vi kan påverka den eftersom vi ständigt bär den med oss.

Vi kan välja att trycka tillbaka den och inte släppa fram den, vilket i sig är helt meningslöst eftersom den då inte låter oss älska det liv vi lever. Men vi kan också välja att känna att lyckan är med oss genom att göra aktiva val som får oss att må bra och därmed får oss att älska livet som det är.

När har du känt lycka i livet? Hur kändes det då? Genom att använda dig av det inre minnet kan du återskapa känslan av lycka och därmed älska livet på nytt.

Ett sätt att göra det på är att genom sinnet återskapa känslan av lycka. Du kan göra det på flera sätt, genom avslappning, meditation eller mindfullness.

Här kommer ett sätt att nå visionen ”Älska livet”:

Mindfullness är ett tillstånd av vaken medvetenhet. Genom att öva mindfullness kan du komma närmare känslan av lycka och att leva i nuet. En enkel övning är att smaka, lukta eller känna på något. Oavsett vilket du väljer så ska hela ditt fokus vara på smaken, doften eller strukturen. Centrera dig först med några djupa andetag, slappna av och var bara närvarande i stunden och njut av att leva i nuet. Njut av hur chokladbiten smälter i din mun, hur det nyslagna gräset doftar eller hur len och fin den där stenen känns, bara njut av hela ditt hjärta.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd i just din personliga utveckling så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *