Balans i livets pussel

Har du balans i ditt liv? Vad innebär det att ha balans? Det är inte helt lätt att sätta ord på vad det innebär, men jag tänker försöka.

Balans handlar till stor del om att fördela tid. I tiden ska allt ingå; jobb, karriär, familj, träning, hunden, hästen, andra aktiviteter och hobbys, vänner och förhoppningsvis lite sömn.

Men balans handlar om mer än bara yttre göranden, det handlar också om att stimulera sina olika sinnen och att hitta balans mellan tanke och känsla för att inte glömma bort balans mellan kropp och själ.

Ett tecken på balans är att du mår bra och känner dig nöjd med ditt liv på alla livsområden.

Men hur gör man då för att få ihop alla dessa bitar i sitt livspussel om man känner sig obalanserad?

När man tänker på att det är så många olika delar som ska fungera i livet så kan det vara så att man tappar lusten och allt känns plötsligt tomt och meningslöst.

Det gäller att göra klart för sig själv hur stor del varje bit i det egna livspusslet får ta, vilken storlek som man själv tycker är rimlig för varje delområde.

Om pusselbiten med din egen tid t ex är väldigt liten medan pusselbitarna med karriär och hushållsarbete är mycket stora då behöver du omprioritera i ditt liv. Om det inte är så att du älskar din karriär, samt städa och diska.

Du måste komma överens med dig själv vilken eller vilka bitar du kan skära ner på i ditt liv för att få bättre balans mellan de olika pusselbitarna?

Vissa pusselbitar kan få vara större, därför att de får dig att må bra. Då tillför de balans till ditt inre sinne.

Ibland kan det vara bra att göra en livsinventering för att vi ska stanna upp och känna efter hur vi mår.

Livet kan få vara obalanserat en stund, men i längden leder det till inre frustration, maktlöshet och ångest.

Tänk på att det är du som är din egen pusselkonstruktör, så bygg det pussel som du själv vill leva.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *