Våga känna känslan

Vi människor är känslovarelser, vilket gör att många av de val och handlingar som vi gör i livet bygger på känslan. Ibland blir resultatet bra och ibland mindre bra.

Ibland har vi en bra känsla för något, det känns rätt och oftast leder det till något gott.

Men ibland kan man handla i affekt, en känsla som känns antingen bra eller dålig i stunden. Resultatet av ett sådant val blir oftast negativt. Det kan i sin tur leda till negativa följdkänslor som vi inte vill känna och uppleva för att vi mår dåligt av dem.

Men kan man säga att det finns dåliga och bra känslor, och vem har bestämt det i så fall?

Alla känslor har samma värde, de hjälper oss att hitta och lära känna oss själva, de hjälper oss att komma framåt och vidare i livet, de hjälper oss att utveckla nya sidor hos oss själva och förståelse för andra människor.

Därför har alla känslor samma rätt att ta plats i ditt liv.

För att vi ska må bra som individer behöver vi hela känslospektrat och inte fastna i bara en av våra känslor. När vi fastnar i en känsla leder det till destruktion.

Det är däremot gynnsamt att våga möta och stanna upp sin känsla oavsett vilken känsla det är. Oftast är det lättare att stanna i glädjen än i sorgen. Men om vi inte stannar upp och möter t ex känslan av sorg utan flyr utanför oss själva och försöker hitta substitut som tar oss tillbaka till den känsla som vi vill känna, så stannar vår känslomässiga utveckling av. Det finns nämligen ingen genväg till att lära känna sig själv.

Genom att fly en känsla skapar du blockeringar i känslospektrat vilket i längden leder till att du mår allt sämre och sämre, vilket är motsatsen till vad du strävar mot.

Så våga möta och känna alla dina känslor för att leva ett balanserat liv där du i grunden är en trygg människa med en inre välmående.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *