Övervinn egot

Känslan av tomhet och hopplöshet är inget som någon av oss längtar eller strävar efter, men ibland hamnar man i detta vakuum och har svårt att hitta vägen ut. Det naturliga är självklart att föröka fylla tomrummet som har uppstått och eftersom människan i grunden är bekväm så börjar sökandet efter en Quick fix. Det ska gå snabbt och enkelt att ta sig tillbaka till ”må bra” känslan i livet.

Problemet med Quick fix är dock att det enda som boostas är egot, medan jaget får stå tillbaka. Egot är alltid snabbt framme när jaget mår dåligt, för att hitta på allehanda idéer som kan lösa känslan av tomhet.

Om du har en kombination med ett starkt ego och en svag självkänsla så är det lätt att falla till föga. Du kanske shoppar, spelar, nyttjar tobak, alkohol eller droger, eller missbrukar något annat i livet för att fylla tomrummet.

Egot tänker dock inte långsiktigt utan satsar på en Quick fix som känns bra i stunden. Medan jaget kräver ett långsiktigt arbete för att hitta tillbaka till ”må bra” känslan och fylla den upplevda tomheten.

Egot kan när det får härja fritt lämna jaget med en ännu större tomhet och hopplöshet, genom t ex ökade skulder, missbruksproblem, raserad familjesituation och andra sociala bekymmer.

För att fylla tomrummet behöver jaget övervinna egot, det handlar om att jobba med sig själv under en längre tid och kanske göra nödvändiga förändringar i livet.

Att lära känna sig själv och sin självkänsla och att förstå vad som behövs för att bygga upp den, är viktiga pusselbitar. Det gäller att sätta ord på de delar i livet som man är nöjd med och utifrån det upptäcka sina styrkor. Att komma fram till vad man själv vill uppnå och vart man vill för att sedan fokusera på målet och se möjligheterna.

Genom att äga sina mål och göra aktiva val så stärks självkänslan och jaget kommer att övervinna egot.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *