Motivationens hemligheter

Vad är det som driver dig framåt i livet? Jo, det är motivation. Precis som motsatsen, bristen på motivation, kan få dig att känna dig både håglös och värdelös.

Motivation kan vara både yttre och inre. Den yttre motivationen kan t ex bestå i olika former av belöningar, exempelvis så som föräldrar försöker få sina barn att städa sina rum.

Den yttre motivationen är tillfällig och i sig inte av personlighetsutvecklande art. Istället för att stärka självkänslan kan den yttre motivationen ha motsatt effekt och bryta ner självkänslan, eftersom du kanske utför ett måste som du egentligen inte vill.

Den inre motivationen är den starka inre känslan som skapar ett driv framåt. Du väljer själv och gör saker för att du mår bra av det. De aktiva valen stärker din självkänsla eftersom de kommer inifrån dig själv. Du äger med andra ord din inre motivation som i sin tur är ditt eget verktyg i din personlighetsutveckling.

Varför går du till jobbet? Är det yttre motivation i form av lön eller är det inre motivation, din inre känsla av glädje och tillfredsställelse?

Motivation är nyckeln till många frågor i livet, framförallt det inre måendet och välbefinnandet. Det kan vara viktigt att fråga dig sjäv vad som är det viktiga i livet och vad som faktiskt ger dig din inre motivation.

Att skapa din värld utifrån inre motivation stärker din självkänsla och ditt inre välbefinnande. Du upplever att livet känns lättare och roligare och magiska mirakler kommer att uppenbara sig för dig.

Så vänta inte, utan hitta din motivation som finns i ditt hjärta och följ den.

Om du känner att du vill ha mitt personliga stöd för att nå inre tillfredsställelse och förändra din verklighet så är du välkommen att gå in och läsa mer på min hemsida, där du även kan göra tidsbokning och hitta mina kontaktuppgifter.

www.framtidsvision.com

Med ljus och kärlek, din livsguide Madeleine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *